KABINETI I FIZIOTERAPISE

KABINETI I FIZIOTERAPISE

KABINETI I FIZIOTERAPISE

Kabineti i fizioterapise, nen mbikqyrjen e ortopedit italian Dr. Alfonso Di  Giorno, i pajisur me aparaturat me te sofistikuara, eshte i perbere nga fizioterapiste shqipetar dhe italiane, te specializuar ne fushat e ortopedise, neurologjise, reumatologjise dhe rehabilitimit sportiv.

 

Aparaturat moderne dhe teknologjite e fundit qe perdoren ne kabinetin tone te fizioterapise per rehabilitimin e pacienteve jane:

Shock Wave Therapy prodhon vale akustike te paperceptushme me energji te larte, qe perdoren per te kuruar patologji ne fushen e mjeksise sportive, ortopedise, traumatologjise, reumatologjise dhe fiziatrise.

Shock Wave prodhon mikrotrauma ne gjendje te pershpejtoje procesin biologjik te riparimit te indeve, aktivizohen forcat e vetesherimit, metabolizmi permisohet, rritet qarkullimi i gjakut dhe indet e demtuara rigjenerohen dhe sherohen.

Patologjite e trajtuara jane:

 • Tendiniti i gjurit
 • Tendiniti i tendinit te Akilit
 • Tendinopati dhe kalicifikime te shpatulles ose jo
 • Terheqje dhe kontraktura muskulare
 • Kalcifikime Muskulare
 • Pubalgji
 • Epikondilitedhe Epitroklite
 • Fashete plantare
 • Pseudoartroze
 • Vonese ne konsolidimin kockor
 • Nekroze e kockes
 • Hipertoni spastike ne iktus
 • Hipertoni spastike ne paraliza cerebrale infantile
 • Hipertoni ne Parkinson

Tecar Therapy ben te mundur trasferimin e energjise se pajtushme te indeve te demtuara duke depertuar ne brendesi te ashtuquajturat “rrymat e levizjes”. Riparon fiziologjine e indeve nepermjet hipertermise se larte dhe rrit potencialin energjik te qelizave te indeve te trajtuara.

Aparatura garanton kohe te reduktuar te trajtimit dhe rezultate te menjehershme dhe te qendrueshme.

Eshte e bazuar mbi stimulimin dhe perforcimin e kapacitatit rigjenerues te indeve.

Tecari vepron ne tre fusha kryesore:

 • Zhdukja e menjehershme dhe efikase e dhimbjes;
 • Drenim i indeve;
 • Stimulim funksional te qarkullimit periferik duke rritur temperaturen endogjene.

Laser Yag: terapia me rreze L.A.S.E.R. (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) eshte nje nga terapite me te perdorura ne fushen e rehabilitimit. Ndryshe nga tipet e tjera, Laser YAG eshte nje laser me fuqi te larte (3000 W) dhe frekuence te ulet.

Teknologjia YAG (Yttrium Alluminium Garnet), laser me burim ne gjendje te ngurte, ben te mundur krijimin e nje rrezeje drite me impulse. Fuqia e larte shton efikasitetin dhe nderhyn ne brendesi te indeve. Eshte i keshilluar si ne patologjite akute (atralgji, bursite, cikatrice, epikondilite, fibromialgji, demtime muskulare, tendine dhe ligamentoze) ashtu dhe ne ato degjenerative (osteartroza, fibroza, osteokondroza). Gjatesi e vales arrin ne brendesi te strukturave dhe krijon nje efekt mitogjen, duke bere te mundur riprodhimin qelizor dhe rritjen e qarkullimit te gjakut. Laser YAG perdoret me sukses edhe ne heqjen e cikatriceve te jashteme dhe te brendeshme.

Manjetoterapi

Elektrostimulim

CKF COMPANY