Lajme & Evente

Vizita me kryetarin e A.I.D. diabetologun Dr Raffaele Scalpone

Te shtunen, ne date 6 Shkurt 2016 Klinika Prolife ne bashkepunim me A.I.D. (Associazione Italiana Diabetici) organizoi diten e parandalimit dhe kurimit te diabetit. Dr. Raffaele Scalpone, diabetolog dhe kryetar i Shoqates Italiane te Dibetikeve kreu vizita dhe matje te glicemise pa pagese ne shume subjektet me diabet ose ne[…]

Lexo me shume »

Mineralometria Kockore e Kompjuterizuar

Mineralometria Kockore e Kompjuterizuar (M.K.K) me tekniken DXA (Dual X-ray Absorptiometry) eshte egzaminimi me ane te cilit matet dendesia e kockave te trupit. Ne pak fjale, eshte nje menyre per te matur cilesine dhe dendesine e kripave minerale (kalcium) ne skeletin njerezor. M.K.K. mund te behet ne parakrahe, shtylle kurizore,[…]

Lexo me shume »

LASER YAG

Terapia me rreze L.A.S.E.R. (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) eshte nje nga terapite me te perdorura ne fushen e rehabilitimit. Ndryshe nga tipet e tjera, Laser YAG eshte nje laser me fuqi te larte (3000 W) dhe frekuence te ulet. Teknologjia YAG (Yttrium Alluminium Garnet), laser me burim[…]

Lexo me shume »

MARREVESHJE E RE ME ASSOCIAZIONE ITALIANA DIABETICI

Klinika Mjekesore PROLIFE nis bashkepunimin me Shoqaten Italiane te Diabetikeve (Associazione Italiana Diabetici www.assodiabete.it). A.I.D., me president Dr. Raffaele Scalpone, eshte aktive ne territorin Italian nga viti 1952. Se bashku me Dr. Scalpone dhe mjeket e tjere te shoqates do te organizohen nje sere aktivitetesh per monitorimin dhe sensibilizimin e[…]

Lexo me shume »

TECAR TERAPIA

Tecar terapia (e regjistruar si Tecar® ose Human Tecar® Unibell ) eshte nje teknike terapeutike qe stimulon energjine ne brendesi te indeve te trupit, duke aktivizuar proceset riparuese, antinflamatore dhe rindertuese natyrale. Duke u nisur nga parimi qe patologjite muskolo-skeletike ngadalsojne proceset fiziologjike normale, kjo terapi ndihmon rimekebjen e mekanizmave[…]

Lexo me shume »

NUOVO REPARTO DI FISIOTERAPIA E RIABILITAZIONE FISICA

A partire dal 1 Novembre 2015 la Clinica PROLIFE darà inizio ad una collaborazione con il dott. Alfonso di Giorno, Orthopedic Rehabilitator, Direttore Generale del Gruppo Italiano Poliambulatori Privati CKF Di Giorno Company, Medical CENTRE Group, Centro  di Eccellenza nella Specialistica, nella Diagnostica e nella Terapia Fisica e Riabilitazione Funzionale, con sede[…]

Lexo me shume »

KABINETI I RI I FIZIOTERAPISE DHE REHABILITIMIT FIZIK

Duke nisur nga data 1 Nentor 2015 Klinika Mjekesore PROLIFE do te nisi bashkepunimin me doktorin e mirenjohur italian Alfonso Di Giorno. Dr. Di Giorno (www.ckf-digiorno.com) ortoped dhe ekspert ne rehabilitimin fizik, drejtues shendetesor i disa qendrave fizioterapeutike ne Bologna, Cesena, Roma, Cosenza, Lamezia Terme, do te drejtoj kabinetin e[…]

Lexo me shume »

SHOCK WAVE THERAPY

Shock Wave Shock Wave Therapy (ESWT) eshte nje terapi inovative, shume efikase ne patologji te ndryshme. Kjo terapi e re ka si specifike kohen e shkurer te trajtimit dhe efikasitetin maksimal vetem ne pak seanca. Ka perdorime te shumta si ne patologjite e indeve te buta (muskuj, tendine, ligamente) dhe[…]

Lexo me shume »