LASER YAG

LASER YAG

Terapia me rreze L.A.S.E.R. (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) eshte nje nga terapite me te perdorura ne fushen e rehabilitimit.

Ndryshe nga tipet e tjera, Laser YAG eshte nje laser me fuqi te larte (3000 W) dhe frekuence te ulet.

Teknologjia YAG (Yttrium Alluminium Garnet), laser me burim ne gjendje te ngurte, ben te mundur krijimin e nje rrezeje drite me impulse.

Fuqia e larte shton efikasitetin dhe nderhyn ne brendesi te indeve.

Eshte i keshilluar si ne patologjite akute (atralgji, bursite, cikatrice, epikondilite, fibromialgji, demtime muskulare, tendine dhe ligamentoze) ashtu dhe ne ato degjenerative (osteartroza, fibroza, osteokondroza).

Gjatesi e vales arrin ne brendesi te strukturave dhe krijon nje efekt mitogjen, duke bere te mundur riprodhimin qelizor dhe rritjen e qarkullimit te gjakut.

Laser YAG perdoret me sukses edhe ne heqjen e cikatriceve te jashteme dhe te brendeshme.